1

بابه‌ت: خۆشەویستی تەمەن

خۆشەویستی تەمەن

پاڵەوانی چیرۆکەکە باسی خۆی دەکات و دەڵێ:کاتێ باوکم وەفاتیکرد من منداڵ بووم....دایکم سەرپەرشتی دەکردم.....

لەماڵەکاندا کارەکەری دەکرد تا بتوانێت خەرجی من بکێشێت، من تاقانەی أوبوم، منی خستە قوتابخانەو منیش خوێندنم هەتا زانکۆم تەواوکرد....من خۆشەویست بوم لای.
بۆ خوێندنم بڕیاردرا بمنێرم بۆ هەندەران، دایکیشم بە چاوی بر فرمێسکەوە خوداعافیزی لێکردم و پێی ووتم: رۆڵە نازدارەکەم أگات لە خۆت بێتو بێبەشم نەکەیت لە هەواڵی خۆت، نامەم بۆ بنێرە تا دڵنیابم لە تەندروستیت.
بەڵی سەفەرم کرد بۆ یەکێ لە وڵاتانی رۆژآوا تا لەوێ خوێندن تەواوبکەم.... دوای ماوەیەکی زۆر گەڕامەوە بۆ نیشتمانەکەم، بەڵام بە کەسایەتیەکی ترەوە گەڕامەوە، شارستانیەتی ڕۆژآوا کاری تێکردبووم.... بەدواکەوتویی و کۆنەبەرستی کەماشای ‌‌آینم دەکرد.. پەنا بەخودا تەنها بڕوام بە ژیانی ماددی هەبوو.
پاش گەرانەوەم بوومە فەرمانبەرێکی بکە بەرز، دوای آوە گەرام بەدوای هاوسەرێکدا تا خێرم دەستگیربێت، دایکیشم کچێکی دینداری باڵاپۆشی بۆدەستنیشانکردبوم بەڵام من رازی نەبووم پێی، تەنها آو آفرەتە جوانە نەبێت ، چونکە من خەونم بەژیانی وەک دەڵێن(آوروستکراتی)یەوە دەبینی.
دوای 6 مانگی هاوسەرگیریمان، ژنەکەم بەهۆی مەکرو فێڵەکانیەوە وای لێکردبوم هەتتا ڕقیشم لەدایکم هەستابوو...
جارێکیان گەرامەوە بۆ ماڵەوە بینیم ژنەکەم دەگری.... لێم برسی بۆچی دەگریت؟ ووتی: با باش بزانیت من یان دایکت دەبێ لەم ماڵەدابین... لەمەزیاتر ناتوانم آرامبگرم لەسەری .
منیش وەک شێتم لێهاتو لەم ساتەدا کەتورەیی و شەیتانی نەفرەت لێکراو زاڵبو بەسەرمدا دایکم لە ماڵ دەرکرد.....بەڵێ دایکم بە گریانەوە لە ماڵ چوییە دەرو دەیوت: خوای گەورە ساڵعت کات کوڕی خۆم... خودای گەورە بەختەوەرت کات کوری خۆم..
دوای دەرکردنی بە چەند سەعاتێک چومە دەرەوە بەدوایدا تا بیهێنمەوە بەڵام بێ سود بو ... گەرامەوە بۆ ماڵەوە: ژنەکەم بەهۆی مەکرو نازیەوە توانی او دایکە آزیزو سەنگینەم لەبیر بەرێتەوە کە هەموو تەمەنی لەپێناوی پەروەردەکردنی مندا سەرفکرد، شەوانێکی درێژ خەڵوەتی دەکێشا تا من بەختەوەربم: خۆی برسی دەکردو منی تێر دەکرد خۆی روتو رەجاڵ دەکردو منی پۆشتە دەکرد...
ماوەیەکی زۆر هیچ هەواڵێکی دایکم نەزانی...لەم ماوەیەدا توشی نەخۆشیەکی پیسبوم و کەوتمە نەخۆشخانەوە...
دایکم بە هەواڵەکەی زانی بوو هاتبو بە گریانەوە سەردانم بکات بەڵام ژنەکەم لەلام بوو پێش آوەی دایکم بێتە ژورەوە بۆ لام تا بم بینێت گوێم لێبو ژنەکەم دەری کردو پێی دەوت: کورەکەت لێرەنیە چیت آوێ لێمان برۆ لاچۆ لەلامان.
دایکیشم لەکوێوەهاتبو گەرایەوە بۆ آوێ!
منیش دوای ماوەیەکی زۆر دەرچوم لە نەخۆشخانە بەڵام  حاڵەتی دەرونیم تەواو پەشێوبوو بۆیە وەزیفەکەم و ماڵەوەم لەدەست داو قەرزێکی زۆر کۆبۆوە لەسەرم...هەموو آوانە بەهۆی او ژنە پیسەمەوە بوو ... چونکە بەهۆی داواکارییە زۆرەکانیەوە هەراسانی کردبووم..
لە کۆتایدا ژنەکەم پاداشتی کردەوە جوانەکانمی دایەوەو ووتی: کادام وەزیفەکەت و ماڵەکەت لەدەستداو لەناو کۆمەڵگادا هیچ بایەخێکت نیە، آەوا من بەراشکاوانە ڕایدەگەیەنم: من تۆم ناوێت.....تەڵاقم بە.....
آەو هەواڵە وە‌ک هەورەگرمەیە وابوو کە داباریە سەرسەرم.. لەژێر پێداگرتنی و گیری و سوربونی دا ، تەڵاقمدە تا بتوانم لەو متبوونەم کە تێی کەوتبووم هەستمەوە..
بۆیە چومە دەرەوەو بەسەرڵۆڕی دەستم کرد بە گەران بەدوای دایکمدا...بەهەوو دەنگم هاوارم دەکرد دابکە تۆ لەکوێیت...بەراستی من زۆڵمم لێدەکردیت.. من نکوڵیم کرد لەو هەموو چاکەیەی کردی بەرامبەرم....لەکۆتایدا دایکم دۆزییوەو..بەڵام لەکوێ؟ لە یەکێ لەخڵوەتگەکاندا بەهۆی بەخششی چاکەکارانەوە دەژیا...
چوم بۆلای... بینیم ژبان کاری تێکردبوو زۆر پەژارەو خەفەتباری کردبوو...هەر کەبینیم خۆم یا بەسەر قاچەکانیداو بەتاسەوە دەستم کرد بە گریان، آویش هیچی لەدەست نەهات آەو نەبێ بوویە هاوبەشم لە گربانەکەدا.
نزیکەی 1 سەعات بەو شێوەیە ماینەوە... دوای آەوە، فرمێسکەکانیم سڕی و بردمەوە بۆ ماڵەوەو، بڕیارم یا کە پێویستە گوێرایەڵی بم، وە پێش هەموو شتێکیش گوێرایەێی فەرمانەکانی خودای گەورە بمو دورکەومەوە لەقەدەخەکراوەکانی...
اوەتا استا من خۆشترین و جوانترین رۆژانی ژیانم بە سار دەبەم، لە گەڵ خۆسە ویستی تە مەنم(دایکم)دا.

{سەرچاوا  قوربانیانی شە یتان لە کتیبی (الحاأدون الی اللە) شەخ محمد بن  حبدالحزیز السند)

هیوا دارم سودی هە بێت بۆ گست لایەک

تۆ دڵی منی،،،، بیرو هەستی منی ,,,,,
تۆ گیانی منی،، تۆ سەروەری منی ،،،،
      ****لە نێو دڵی منی****
http://webchinupload.com/files/w4kurd8a566fd4ec.jpeg

2

وه‌ڵام: خۆشەویستی تەمەن

دةستت خۆش بى فرميسك خان بةراستى جيرۆكيكى بة سوود بوو .دايك نيعمةتيكى خواى كةورةية ئةكةر ريَزى ئةم نيعمةتة نةكرين زيانمان زۆر تال دةبيت.جزاك الله

3

dast xosh baraste baswda

bbwrn labar xwyndn natwanm zoor byma naw mako

4

ده ست خوش

5

زۆر سوپاس بۆ دەست خۆشیتان

تۆ دڵی منی،،،، بیرو هەستی منی ,,,,,
تۆ گیانی منی،، تۆ سەروەری منی ،،،،
      ****لە نێو دڵی منی****
http://webchinupload.com/files/w4kurd8a566fd4ec.jpeg

6

DASTAN XOSH BSET PR SUDA

7

دەست خۆش بەراستی بابەتێكی جوانە

http://i49.tinypic.com/ejbk2v.jpg

ئه‌گه‌ر ئاگری قیامه‌ت بمسوتێنێ
                                  ئاوی ده‌ریا بمخنكێنێ
                                                      ناوت له‌ دڵم هه‌ر ده‌مێنێ

SHETA
[email protected]
[email protected]

8

CHerokeke zor karegar bu xozga hamu au kurana ayan xwendawa ka zhnyan henawa. xozga hamu zhnekesh ka xwa bejga la daike xoy daikeke kay pe aya ka daiky merdakayate  qadre bgrtaya. dastakant xosh bet . .