1

بابه‌ت: نازانم بۆ...!؟

نازانم بۆ
ئێمە دینەکەی خۆمان پێ عەیبە باسی بکەین
دەبینین لەوکاتەئ گفتوگۆیەك دەکەین باس دەتەسەر ئاینی ئیسلام یەکێك کە شەیتان فێڵی لێکردوە قسەیەك دەکات کە دژ بەدینەکەمانە ، تۆی بەرێزیش وەڵامی نادەیەوە چونکە پێت عەیبە! باسی ئیسلام بکرێ و وەڵامی دەیەوە خۆ تۆ موسلمانی یان ئەوکاتەی بە خراپە باسی ئیسلام و پێغەمبەر(صلی اللە علیە وسلم ) دەکری تۆ چاوت شۆر دەکەیەوە هیج قسەیەک ناکەی ، چەند جار ئەم بی دەنگیەت نواندوە، لەوانەیە خۆسی بە موسڵمانی راستەقینەش بزانی ، دەزانی ئەو دینەی تۆ گەورەترین دینە و بەربڵاوترین دینە و زۆرترین کەس لەم دینەیە لە رۆژی قیامەت و سەروەری هەموو دینەکانە و خوای گەورە بە گەورەیەی خۆی لە قورئان دەفەرموێ ( من بەئیسلام رازی بووم ) ئەدی ئێمەی هیچ چۆن بە ئیسلام رازی نەبین نەتوانین وەڵامی کەسێکی نەفامی پێ نەدەینەوە تو خوا ئەمە موسڵمانەتیە تۆ دەیکەی دەپیت بڵێم هەر کاتێك یەکی بی ئەدەبی بەرانبەر دینەکەت کرد یان پێغەمبەر(صلی اللە علیە وسلم ) تۆش جواب نەداوە ئەوە تۆ موسلمانی تەواو نی ئیمانت زۆر بێ هێزە . نازانم چۆن دەچیە بەرانبەر خوای گەورە وەڵامی دەدەیەوە دەزانی ئەگەر ئەم پێغەمبەرە (صلی اللە علیە وسلم ) نەبووایە لەوانەیە وەك ئاژەڵ رفتارمان کردبا دەتۆش برگری لێ کە چیە جۆ لێت کەم نابێتەوە ئیلا ئەگەر نەتەوەێ خواو پێغەمبەر(صلی اللە علیە وسلم) خۆشتی نەوێ.

ئایا لە ئیسلامە جوانترو گەورەتر هەیە کە تۆ لەسەر ئەم دینەی ئیلا ئەگەر تۆ ئیمانت بێ هێز بی تۆش مەردی خوا بە وەڵامی دەوە بەشیوەکی جوان و پوخت
ئەدی بۆ  بۆ کابرا عەیب نیە کە بێ ئەدەبی بەرانبەر ئاییبی ئیسلامی پیرۆز دەکات بۆ بۆتۆ عەیبە وەڵامی دەیەوە ئەگەر لە نەزانی خۆت نەبی .
یان دەبینین کەسەکە دەچێتە قوتابخانە یان کۆڵێژ یان فەرمانگەیەك یان وەزارەتێک یان هەر شوێنێکی تر کابرا هەتا لە ماڵە نوێژ دەکا بەڵام کاتێک دەچیتە شوێنێک لەوانەی سەرەوە نوێژ ناکا دەڵێ عەیبە چۆن من لێرە نوێژ کەم لە پێش ئەم خەڵکە دەشکێمەوە ئەم نەزانە نازانێ کە عەیب لەوەیە نەی کەی چونکە شەیتان پێی رادەبوێرێ و فێلی لێ دەکات  دەبێ موسلمانیەتی خۆت بسەلمێنی لە پێش هەموو کەسێ ئەگەر غەیری ئیسلامیش بێ دەزانی ئەو مزگەوتانەی کە لە کۆلێژەکان هەیە بە هۆی گەنجێك بوو کە لەیەکێك لە کۆلێژەکان  میسر قوتابی بوو دیتی هیچ شوێنێك نیە بۆ نوێژ تەنها شهوێنێك نەبێ لە بن بینایەی کۆلێژ ئەویش بەس پیرەمێردێك نوێژی لێ دەکرد  کەس نەبوو
چونکە قتابیەکان دەیان وت نوێژ عەیبە چۆن دەبی بیکەین  لەبێش ئەو هەموو کچ و کورە بەڵام ئەو عەیبەی نەزانی ئوە شەخص پەرستی نەکرد بەڵکوو خوا پەرستی کرد
دەستی پیرەمێردەکەی گرت و بردی لەناو باخچەی کۆلێژ بانگی دا لەبێش هەموو کورو کچێك لەوێ بە خۆی و پیرەمیردەکە نوێژیان کرد بێ ئەوەی کەس بێ لەگەڵیان نوێژ بکا
چونکە عەیب! بوو! بەڵام ئەم کورە هەموو رۆژێ ئەمەی دووبارە دەکردەوە هەرجارەو هەندێك زیاد دەبوون لە نوێژ کەران تا گەیشتە ئەو رادەیەی کە عەمیدی کۆلێژ بریاری دا مزگگەوەتێک دروست بکەن و دروستیان کرد ئەمە یەکەم مزگەوت بوو لە کۆلیژەکان درووست کرا لە جیهان ، هەر مزگەوتێك دروست بکری لە کۆلێژ و نوێژی لێ بکری ئەوا خێری ئەو نوێژە بۆ ئەم قوتابیە دەچێ .
دەبزانم ئێمە چمان کردوە بۆ ئەم دینە پێ دەڵێ بۆ سیوك ناکەی دەڵێ عەیبە!
پێدەڵێ بۆ نوێژ یان بەرۆژی نابی دەڵێ عەیبە!
هەر وەک و وتم نەکردنی عەیبەکی زۆر گەورەیە دەبی فەخروشانازی بکەی کە ئیسلامی واجبەکان جێبەجی دەکەی
ئەی ئەگەر لە خێزانەکئی مەسیحی یان جولوکو یام ئاگر پەرست یان بت پەرست بووایەی ئەو کاتەی چت دەکرت بتت دەپەرست ئێ خۆ بۆ ناو دۆزەج بووی خوا بمان پارێزێ بۆ بەم نیعمەتەی ئیسلام رازی نی ئەوەندە خهراپی لەگەڵ دینەکەت بە هەرخوا رەحمت پێ دەکا نازانم ئێمە چۆن وەڵامی ئەمانە بدەیەنەوە لەبەر دەم خوا
یان دەبینی کەسێك هەلە دەکا یان گوناهێك دەکا جا چ ئارەق خواردنەوە بێ یان زینا هەر گوناهێک خوا بمان پارێزێ لێ  ئەو کەسەی بەرامبەری هیچ قسەیەکی بەرامبەر ناکا هیچ ئامۆژگاریەکی ناکا دەڵێ هەر کەس و دەچێتە گۆری خۆی ئێ منیش دەانم هەموو دەجینە گۆری خۆمان بەس نابی بەو کەسە بڵێ کاکە ئەمە مەکە گوناهە یان خراپە ئەگەر تۆ پێی نەڵێ کێ پێبڵێ با ئەو کەسەش نەناسی  و نەت دی بێ دەبی هەر پێێ بڵێ کەست دیوە لە خۆرا چاك بێ ئەگەر یەکێك ئامۆژگاری نەکرابێ
هەتا ءێمەش کێ هات ئەو دینەی پێراگەیاندین لەرێ خراپ ئێمەی هێنا سەر رێی راست هەرخۆشەویست نەبوو  ئەی ئەگەر ئەو نەهاتباو ئامۆژگاری نەکردباین کی ئێمەی هیدایەت دەدا .
ئەگەر دیتت یەکی خراپەکی کرد قسەت نەکرد ئەوا ئەو کەسە لەرۆژی قیامەت پێت وەدەنوسێ لێت نابێتەوە دەڵێ : تۆ منت دیت ئەم خراپەم دەکرد هیچ قسەت نەکرد بۆ،ئامۆژگاریت نەکردم کە نەی کەم خۆ دەت زانی ، ئەو کات چ وەڵامی خوا دەدەیەوە دەڵێێ : کڵآوی خۆم بگرم با با نەیبا

هیوادارم ڕای خۆتان دربرن لەسەر ئەم بابەتە تەنها لە وەڵام دانەوە  نەنوسن دەست خۆش تەواو .

پێغه‌مبه‌ر(د.خ) ده‌فه‌رموێ:له‌کاری چاك و په‌سند هیچ شتێك بێ نرخ سه‌یر مه‌که‌،ئه‌گه‌ر ئه‌وه‌ش بێ به‌روو یه‌کی خۆش و کراوه‌ رووبه‌رووی براکه‌ت ببیه‌وه‌.

اللهم انى ظلمت نفسى ظلما كثيرا ,ولا يغفر الزنوب الا انت ,فاغفرلى مغفره من عندك وارحمنى ,انك انت الغفور الرحيم)
خوايه من ستةمم له نةفسى خوم كردووه ستةميكى زورو كةس له كوناهو تاوان خوش نابيت جكه له زاتى تو,ساخوايه ليم خوش ببه بةليخوشبونى خوت و رةحمم بى بكه ,بةراستى خوت ليبورده و بةخشندةيت

http://www.tvquran.com/banr/tvquran_6.gif

2 (دەستکاری کراوە: layla 2010-03-01 2:52:55 AM)

وه‌ڵام: نازانم بۆ...!؟

بريارم دابوو بةيام جى تر نةنوسم...ببورن كة رام كۆرى بةبى ى مةجال هةر دةنوسم
دةربارةى بابةتةكةت ك وةن
زۆر راستة من وةلامةكةم لةم جةند  خالةدا ئةخةمة روو:-
1- سةرةتا ئةبيت ئيمةوةك كةنجيكى موسولمان و جاونةترس فيربين ...جۆن ميشكمان بجولينين ....و راى خۆمان هةبيت لةسةر ....هةر هةلويستيك كة رۆزانة روبةرومان ئةبيتةوة.
2- هةتا بتوانين نةرم و نيان بين لة مناقةشةكانمانا
3- كوى بۆ بۆجونى بةرامبةرةكةمان راكرين بة تةواوى و قسةيان بى نةبرين ....باشان زۆر بةريزةوة راى خۆمانيان بۆ دةربرين
4-تةنها ووتار بيز نةبين بةلكو.... بة كردةوة باشةكانمان خۆمان برازينينةوة واتة (كردارى بين نةك تةنها كوفتارى) ...ئةو كاتة هةر بيويست بة مناقةشة ناكات خۆيان جاومان لى دةكةن...جونكة فيترةتى هةموو مرۆفيك باكة هةرجةندة خرابةشى كردبى ...هةر لة ناخةوة حةز ئةكات بكةريتةوةو تۆبة بكات مةكةر خوا بةنامان ئةوانةى تةواو بى باوةرن و دليان نورى تيا نةماوة بة هيج شيوةيةك وةك بةرد رةق بووة
5- بةريزت ئةليى ئةبيت دفاع لة ئيسلام بكةين ...بةلام هةزار مةخابن ئةوانةى قسة بة اسلام ئةلين هةموشيان موسولمانن هةنديكيان نويزيش ئةكةن؟؟؟؟
من ئةيكةرينمةوة بۆ ئةوةى ئةو جۆرة كةسانة لة روى نةفامى و جةهالةتيانةوةية ئةكينا ئةكةر وةك وتم ميشكى خۆيان بجولينن و تةنها قوئان وسونةتة صةحيحةكان بخويننةوةو باش لى ى ورد بنةوة هةموو وةلاميكيان دةست دةكةوى....بةس مةخابن وةك توتى قسةى هةنديك كةسى بةكرى كيراو ئةكةنةوة!!!!!!!

دةست خۆش بۆ ئةم بابةتة بةسودة....جزاك اللة

مةروانة خةلكى بة جل و بةركى
بة زؤر وتنى ياخود بيدةنكى
بة عةقل و كردار تاقى كةرةوة
ئةوسا بزانة قورساي و سةنكى

3

سوپاس بۆ تۆ
تێبینیەکانت زۆر جوان بوون

پێغه‌مبه‌ر(د.خ) ده‌فه‌رموێ:له‌کاری چاك و په‌سند هیچ شتێك بێ نرخ سه‌یر مه‌که‌،ئه‌گه‌ر ئه‌وه‌ش بێ به‌روو یه‌کی خۆش و کراوه‌ رووبه‌رووی براکه‌ت ببیه‌وه‌.

اللهم انى ظلمت نفسى ظلما كثيرا ,ولا يغفر الزنوب الا انت ,فاغفرلى مغفره من عندك وارحمنى ,انك انت الغفور الرحيم)
خوايه من ستةمم له نةفسى خوم كردووه ستةميكى زورو كةس له كوناهو تاوان خوش نابيت جكه له زاتى تو,ساخوايه ليم خوش ببه بةليخوشبونى خوت و رةحمم بى بكه ,بةراستى خوت ليبورده و بةخشندةيت

4

دەست خۆش بۆ بابەتەكەت

منیش هەندیك نمونە دینمەوە كە ئەوەیە

هەندیك كەس دەلین موسلمانین كە لە راستیدا بە هیچ شیوەیەك موسلمان نیە تەنها لەسەر نفوسەكەی نوسراوە مسلم
ئەویش ئیستا مسلمەكەش بە جوانی نانوسری كورت كراوەتەوە بویتە (((( ملم )))) ئاخ..........

یان هەندیك كەس ناویكی ئیسلامیان لییە بۆ نمونە ( احمد ، محمد ، عبدالله ، .....هتد ) كاتیك دەچن بەرەو ئەوروپا
پییان شەرمە بلین ناوم ( احمدە یان محمدە ) ناچارن ناوی خۆیان بگۆرن بیكەن بە ناویكی كافری یان مەسیحی

ان شاء اللە ئەم جۆرە كەسانە هەر بە یەك جاری بونیان نامینی لە سەر زەوی‌

http://i49.tinypic.com/ejbk2v.jpg

ئه‌گه‌ر ئاگری قیامه‌ت بمسوتێنێ
                                  ئاوی ده‌ریا بمخنكێنێ
                                                      ناوت له‌ دڵم هه‌ر ده‌مێنێ

SHETA
[email protected]
[email protected]

5

سوپاس بۆ تۆش

ەندیك كەس دەلین موسلمانین كە لە راستیدا بە هیچ شیوەیەك موسلمان نیە تەنها لەسەر نفوسەكەی نوسراوە مسلم
ئەویش ئیستا مسلمەكەش بە جوانی نانوسری كورت كراوەتەوە بویتە (((( ملم )))) ئاخ..........

مادام یەکێك شەهادی هێنا موسلمانە ئەگەر هەر هیچی نەکا لەموسڵمانیەتیەکەی هیچ جێبە جی نەکا لە فەرزو سونەتەکان نابی پێی بڵێ موسڵمان نیە چونکە گەر یەکی موسڵمان نەبێ واتە کافرە  ئیلا ئەگەر شریکی بۆ خوا یان شتێك بکا کە ببێتە هۆی کافر بوون
دەبی بڵێ کەم تەرخەمە بەرامبەر دینەکەی

ڕای من ئەوهایە

6

dast xosh
zor rasta aw qsanai ewa   hasha mashrwb axwatawa zor la kasek bashtra ka nwezhw rozhw nagre

7

بە هەر حال

رای منیش بەم جۆرەیە كە باسم كرد

ئاوی ده‌ریا بمخنكێنێ

SHETA
[email protected]
[email protected]

8

براكانم ئاين شتيك نى ية لة خۆمانةوة راى خۆمان بلين بةلكة ئةبيت بة بى ى  بةلكة  قسة بكةين!!!

مةروانة خةلكى بة جل و بةركى
بة زؤر وتنى ياخود بيدةنكى
بة عةقل و كردار تاقى كةرةوة
ئةوسا بزانة قورساي و سةنكى

9

براكانم ئاين شتيك نى ية لة خۆمانةوة راى خۆمان بلين بةلكة ئةبيت بة بى ى  بةلكة  قسة بكةين!!!

لەیلا خان وابزانم قسەکەم تەواوە ئاخر دەبی بەکەسێك بووترێ هەر بەناو یان هەر لە نفوس موسلمانە کەچی شهادەی هێناوەو باوەری بەخوایە ئەگەر موسڵمان نەبێ چیە؟ دەبێ کافر بێ هەر ئەو قسەیە هەیە بەرامبەری
بۆیە دەبێ بیلێین کەسەکە کەم تەرخەمە یان واجبەکان جێ بەجێ ناکات نەك هەر بەناو موسڵمانە

10

لەگەل ریزم

ئاخر كا ئەمە ئیسلامەتیە رۆژ هەتا ئیوارە دزی بكات و مەشروب بخواتەوەو خەلك ئازار بدات و ......هتد

لە پاشان بلیت من ئیسلامم

ئاوی ده‌ریا بمخنكێنێ

SHETA
[email protected]
[email protected]

11

لەگەل ریزم

ئاخر كا ئەمە ئیسلامەتیە رۆژ هەتا ئیوارە دزی بكات و مەشروب بخواتەوەو خەلك ئازار بدات و ......هتد

لە پاشان بلیت من ئیسلامم

راست ئەکەی کاك احمد ئەو کەسە نازانێ ئیسلام چیە دەنا ئەمانە ناکات بەس هەر پێی نەڵێی باشترە
دەنا قسەی تۆش تەواوە

12

سوباس

خؤزكة دلم زانكؤ دةبو لة بةشى خؤشةويستى وةرم دةكرتى
نةك بة جوار سال بةجوار سةد ساليش تة خةروجم بئ نة دةكردى

13

وايه تو راستى

http://i42.tinypic.com/2yovk15.jpg
ئه كه ر يه ك جار ناوى منت بهينايه ئه وا منت  هه ركيز له يادت نه ده كردم
ئه كه رجاوه كانت منيان بد يتبايه ئه زيزم ئه وا هه ركيز له يادت نه ده كردم
ئه كه ر له كه ل من ده مايه وه ئه وا  هه موو  دونيا ده بوو  به ئيمن ئه زيزم
فه راموو شم مه كا له يادم مه كا ئه زيزم
:clap:  :clap:          :clap:      :clap:      :clap:        :clap:    :clap:          :clap:         :clap:
:jang:           :jang:            :jang:         :jang:         :jang:                :jang:           :jang:
:vv:          :vv:            :vv:             :vv:              :vv:               :vv:           :vv:

14

سوباس بو تو

15

دەست خۆش بابەتکەت زۆر بە سودە قسەکایشت ڕاستن

ئه‌ی خوای گه‌وره‌:
ئه‌گه‌ر سه‌روه‌ت وسامانت پێ به‌خشیم،،،به‌خته‌وه‌ریم لێ مه‌ستێنه‌وه‌…
ئه‌گه‌ر هێزو توانات پێ به‌خشیم،،،عه‌قڵم لێ مه‌ستێنه‌وه‌…
ئه‌گه‌ر پله‌وپایه‌ت پێ به‌خشیم،،،خۆ به‌كه‌م زانیم لێ مه‌ستێنه‌وه‌…
ئه‌گه‌ر خۆ به‌كه‌م زانیت پێ به‌خشیم،،،عیززه‌ت وسه‌رفرازیم لێ مه‌ستێنه‌وه‌…
ئه‌گه‌ر توانات پێ به‌خشیم،،،لێبوورده‌ییم لێ مه‌ستێنه‌وه‌…
آمين يارب العالمين